Coaching

Voordat je besluit om een coachingstraject te starten, is het fijn om een gevoel te krijgen van wat dat nu inhoudt. Hieronder lees je een impressie van een coachingstraject gezien door de ogen van de coachee en de aanpak die ik gebruik vanuit Into moving.

~IN DE PRAKTIJK~

Coaching in de praktijk: Anne

Ik had het gevoel vast te zitten in een patroon en mijn werk te doen op de automatische piloot. Inhoudelijk geen uitdaging, maar wel lekker veilig en bekend. Van anderen te horen krijgen dat er meer in me zit, dat zelf ook voelen en stiekem vinden. Maar ik vond het beangstigend en dit gevoel legde mij lam waardoor ik het niet aanpakte.

Na een tijdje geprobeerd te hebben om de kop in het zand te steken, deed er zich onverwacht een gelegenheid voor, waarin ik “ander gedrag” liet zien en mezelf verbaasde. Dat was fijn en toen besefte ik dat het tijd was om hulp in te schakelen.

Gedrag herkennen dat ik mezelf had aangeleerd, om mezelf te beschermen, maar wat niet meer werkt – of zelfs tegenwerkt.

Het eerste contact was telefonisch en al heel bijzonder, want ik kreeg kracht en positieve energie en zelfs plezier om aan de slag te gaan. Ik vroeg me na het telefoongesprek letterlijk af wat het probleem eigenlijk was, maar dat kwam door de klik die ik voelde en dat ik het gevoel had in goede handen te zijn. Na het telefonische contact en eerste live-kennismaking in beeld gebracht wat het probleem eigenlijk was. Wat was mijn droom? Wat houdt mij tegen? Wat zet mij in beweging?  Lees verder

"Ik heb een aantal keer met Joris samengewerkt en ik heb hem leren kennen als een enthousiaste, geïnteresseerde, integere en doortastende procesbegeleider en coach. Joris is erg goed in het scheiden van hoofd- en bijzaken, hij helpt je om de werkinhoud los te laten en om de onderliggende patronen feilloos scherp te krijgen. Hierdoor gaan de gesprekken als snel over de essentie. Het is in die gesprekken soms hard werken, maar het gebeurt op een plezierige, ontspannen manier. Hij heeft mij geholpen om beter inzicht in én grip op de situatie te krijgen, om mijn eigen kracht en energie terug te vinden en om mijn eigen doelen beter te benoemen en te realiseren. "

Jan Willem Grandia | Manager Controlling & Compliance, ASN Bank

"Joris heeft een leiderschaps traject in onze afdeling bij Thales op een indrukwekkende en uitstekende manier begeleid en uitgevoerd. Uitstekende en blijvende resultaten voor de deelnemers. "

Gerrit van Tilborg | Sales Director Thales

"In mijn vorige baan deed ik werk waarin mijn hart niet lag. Ik ervoer veel stress, en wist: Dit kan en wil ik niet langer. Ik besloot een nieuwe baan te zoeken, maar wist niet wat ik wilde. In ieder geval wilde ik voorkomen dat ik op de verkeerde banen zou solliciteren. Dat was de reden dat ik in contact kwam met Joris. Tijdens het intakegesprek had ik het vertrouwen dat Joris mij begreep en mij verder zou kunnen helpen. Joris bleek dieper te gaan dan ik had verwacht. Hij wilde niet alleen dat ik een nieuwe baan zou vinden, Joris hielp mij om mijzelf beter te leren kennen. Dat is de basis voor een goede baankeuze. De modellen die hij gebruikte, leverden mij meer zelfinzicht op. Ook kreeg ik praktijkopdrachten mee naar huis. Ik kreeg inzicht in patronen en denkbeelden die ik al jaren had opgebouwd. Ik voelde me tijdens de sessies welkom en gehoord. Joris is oprecht geïnteresseerd, enthousiast en kan goed luisteren. Hij vraagt door en weet snel de kern te raken. Inmiddels ben ik met een nieuwe deeltijdstudie begonnen. "

Gerco van Breemen |

"“Joris is an excellent team coach – he brings a fantastic blend of likeability, high EQ and the ability to cut through with strong advice to help you see where you are going wrong. I’ve really valued his ability to hold the mirror up to help me see how I can be a better manager.” "

James Drinkwater | Head of Built Environment at Laudes Foundation

"Joris heeft mij begeleid in een coachingstraject van zes sessies. Ik heb de coaching van Joris als zeer constructief en ontzettend leerzaam ervaren. Joris wist door door te vragen keer op keer tot de kern te komen. Joris wist ontzettend goed mijn flarden aan antwoorden tot een duidelijke en heldere formulering te hervormen. Dankzij de begeleiding van Joris heb ik grote stappen gemaakt, die ik zonder hem zeker niet had gemaakt. De coaching in de Kennemerduinen met vooraf een koffietje in de surfcamper werkte voor mij perfect. Ik werd op dat moment helemaal uit mijn "dagelijkse doen" gehaald. Ik kan het iedereen die op zoek is naar coaching aanraden! "

Alain Heunen |

"Joris is energiek en maakt een goede klik met de groep. Hij hanteert een mooie combinatie van theorie en praktijk. Joris is in staat om mensen waar nodig op een effectieve manier te confronteren waardoor je aan het denken wordt gezet. "

Erik Obbink | Manager Internal Audit Menzis

"Joris is an excellent coach and very strong in developing teams and individuals as well. He is great in challenging people to step out of their comfort zone and really make progress in developing themselves. Furthermore he’s a genuinely good guy and that makes working with him easy and fun. "

Mimoun Ennahachi | HR Director at Bel Leerdammer BV
~AANPAK INTO MOVING~

Samen beweging creëren

Een coachingstraject start altijd met een intake. Je kan dan bepalen of ik de coach ben die je zoekt en of mijn aanpak jou aanspreekt. En wellicht nog het belangrijkste: is er een goede klik? Zo ja, dan gaan we gelijk aan de slag met het helder krijgen van je doelen. Soms is ook de leidinggevende aanwezig bij de intake. Zo ontstaat er helderheid over de verwachtingen en kunnen er afspraken gemaakt worden over de rol van de leidinggevende tijdens en na het coachingstraject ten aanzien van jouw ontwikkeling.

Een traject bestaat uit 5 tot 8 gesprekken met een periode van ongeveer 3 weken tussen elk gesprek. Je krijgt concrete opdrachten mee die we de volgende keer bespreken. Soms is het fijn om nog wat meer tijd tussen de gesprekken te hebben om in de praktijk genoeg mogelijkheden te vinden om te experimenteren en te leren.

In de coachingssessies ligt de nadruk op bewustwording en doen. Praten over is nuttig, de meeste winst zit vaak in het ervaren. Dit doen we door middel van concrete oefeningen waarbij veiligheid en vertrouwen centraal staat. Afhankelijk van jouw leerstijl, leervraag en persoonlijke voorkeuren gebruik ik een combinatie van de volgende theoretische methoden: NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren), TA (Transactionele Analyse) en Systemisch Werken.

Tijdens de laatste sessie evalueren we jouw coachingstraject, in overleg is de leidinggevende hierbij ook aanwezig. In dit gesprek bespreken we de stappen die je hebt gezet en wat je nodig hebt om vanuit autonomie jouw ontwikkeling door te zetten.

Wil jij in beweging komen?

Neem contact met me op